• Gratis verzending vanaf 50,- *
 • Worldwide Shipping
 • Snelle Bezorging

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

16 / Mar / 2021

De Marokkaanse Lounge

Wat komt er in je op wanneer je aan Marokko denkt? Juist. Magische sferen, kleuren, geuren en veel gezelligheid. Dit heb ik ook terug laten komen in mijn heerlijke lounge hoek in Marokkaanse sferen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

De Marokkaanse Lounge
Magazine

De Marokkaanse lounge

Wat komt er in je op wanneer je aan Marokko denkt? Juist. Magische sferen, kleuren, geuren en veel gezelligheid. Dat is wat ook ik ervaar als ik kijk naar mijn loungehoek. Het zal je ongetwijfeld niet verbazen dat ik die elementen laat terugkomen in mijn huis. In de 12 jaar dat ik in mijn huidige huis woon, heb ik met verloop van tijd veelvoorkomende vragen gehoord waar ik jullie vandaag wat meer over wil vertellen. De vraag was namelijk: "Hoe heb jij jouw Marokkaanse lounge gemaakt tot wat het is?"

In dit artikel ga ik daar wat meer op in. Benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan snel verder.

Inspiratie

Goed, ikzelf heb een Marrakesh vibe als leidraad voor mijn chillhoek aangehouden. Alhoewel zo'n Marokkaanse hoek tijdloos is en ik foto's van 12 jaar geleden zie denk ik af en toe nog wel eens: 'Heb ik dat echt zo gestyled?' Het is ook niet gek dat je zo terugblikt op hoe je iets hebt ingericht. Smaken veranderen keer op keer. Verschillende trends wel zeker invloed hebben gehad op mijn keuzes. Denk maar aan kleurgebruik en eventuele accessoires, soms probeer je wat en pakt het goed uit.

Maar terug naar bron van mijn inspiratie: Marokko. Bekend om haar prachtige landschappen, geuren en kleuren. Iedereen die Marokko heeft bezocht kan het beamen: De kleuren van klassiek rood, koningsblauw, roze, zandkleur en alles daar tussen in maken Marokko voor wat het is. Een bron van inspiratie voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de levendigheid van het land.  Marokko is een land wat bestaat uit een mix van verschillende culturele invloeden. Het Marokkaanse interieur heeft kenmerken dat uit Spanje Portugal, Frankrijk en Afrikaanse landen komt. Die kenmerken, gecombineerd met een vleugje islamitische magie maakt de authentieke, unieke Marokkaanse interieur.

Wat heb ik met deze inspiratie gedaan?

Ik heb mijn woonkamer in twee delen opgesplitst. Door te kijken naar hoeveel woonoppervlakte ik heb, kon ik kijken hoe groot ik mijn eigen hoek zou willen hebben. Dat gecombineerd met hernieuwde inspiratie heeft ervoor gezorgd dat ik nu geniet van een luxe loungehoek waarmee ik kenmerken vanuit Marokko sterk naar voren laat komen door middel van accessoires. Ook heb ik een gewoon zitgedeelte in de woonkamer, waardoor er 2 belevingswerelden in 1 kamer te bewonderen is.

Mijn inrichting

Ik heb gekozen voor lage zitgedeeltes. Wellicht niet geheel afgestemd op de traditionele Marokkaanse banken, (aangezien die vaak hoog, smal en hard zitten), maar wel dezelfde intieme sfeer wilde verkrijgen, heb ik dat kunnen realiseren door het gebruik van lage zitgedeeltes in combinatie met wat creativiteit.

Het houten onderstel is een combinatie van hout en mdf. In realiteit niets minder dan een bak met een kleine opstaande rand waarin het matras valt. Het hout en de voorplint heb ik in het wit geschilderd. Natuurlijk is dat een persoonlijke voorkeur, dus in principe zou je alle kleuren kunnen gebruiken die je zou willen.

De lounge wordt goed verlicht door de fijne lichtinval dat door ons raam wordt gesitueerd op het noordwesten. Vooral in de zomer geeft dat extra lange licht nog wat diepte in de beleving van onze loungehoek. Ikzelf houd van natuurlijk licht en heb daarom ook bewust gekozen om geen raambekleding aan de loungekant te hangen. Het licht geeft een heerlijk ontspannen energie wat ook in somber weer dezelfde energie afgeeft.

Balans

Ik houd van een lichte basis. Dit geeft in mijn optiek rust en balans wat ik zeker nodig heb vanwege mijn drukke lifestyle. Onze matrassen en hoezen die om de matrassen gaan op maat laten maken. De hoezen hebben ritsen die bijna rondom het matras gaan waardoor ze makkelijk in de was kunnen.

Een kleurenpalet zoals taupe, zand, crème of wit passen heel mooi in een natuurlijke Marokkaanse sfeer. Persoonlijk vind ik het leuk om met 1 accent kleur te werken zodat de sfeer niet te klinisch wordt. Mijn achterwand heeft dan ook al veel verschillende muurverf gehad. Van wit tot zwart, tot mintgroen. Op dit moment heb ik de kleur 'Madonna' van Vestinghpaint op mijn muur. Ik ben er super blij mee, vooral omdat deze kleur makkelijk te combineren valt met wit, naturel tinten, warme bruintinten en herfsttinten zoals terracotta.

De zijwanden heb ik bewust helder wit gehouden. Hiermee creëer je een mooi contrast met de gekleurde muur en interieur waarmee ik dus een balans in de kamer houdt. Bovendien springt de kleur van de gekleurde muur er dan echt uit!

Sferen

Wat geeft een echt authentiek Marokkaans gevoel? Bijvoorbeeld, de echte Marokkaanse lampen en lantaarns uit verschillende streken van Marokko, veel kussens en poefen. De Marokkaanse lounge is niet super groot. Het wandje is ongeveer 10 m2, waardoor het niet moeilijk is om een andere sfeer te creëren. Dat is het voornamelijk het voordeel van stylen in Marokkaanse sferen, het kan namelijk goed gecombineerd worden in allerlei verschillende stijlen wat betreft het interieur.

Ik heb de Marokkaanse lounge volgegooid met kussens die ik zelf heb laten maken in Marokko. Bovendien zijn die ook onderdeel geweest van onze eerdere collecties. Met kussens kun je zoveel verschillende sferen aanbrengen dat je er nooit genoeg van kunt hebben. De meeste kussens zijn gemaakt van ouder Marokkaanse vloerkleden of andere materialen waardoor je kussens altijd kunt combineren met andere elementen. Vanwege de diversiteit van kussens kun je er al voor zorgen dat er een hele andere sfeer in je woonkamer kan komen.

Vaak hoor ik ook van klanten dat hun woonkamer een geheel andere uitstraling heeft gekregen door 1,2 of 3 Marokkaanse kussens te gebruiken die ze bij ons hebben gekocht. 1 kussen kan soms al het verschil maken in je huis waardoor je een unieke en stijlvolle sfeer creëert. De kussens uit onze collecties zijn stuk voor stuk uniek. Waarom? Van ieder kussen is er maar 1, waardoor je lekker divers aan de slag kunt gaan met verschillende stijlen en designs. Een plank misslaan met het combineren van deze kussens kan haast niet.

Wat zou je kunnen doen?

Allereerst: Voel je vrij om de creatieve jij uit jezelf te halen! Mix, match en bekijk wat jouw creativiteit teweeg heeft gebracht in jouw huis. Dat kan perfect in een bohemian setting. Vanwege de unieke vintage kussens die gepaard gaan met kleine imperfecties, kunnen juist voor een elegante sfeer zorgen.

Accessoires met een verhaal zijn de kleine Keys die net wat extra's brengen. In een Marokkaans interieur zitten allemaal verhalen, die geweven worden in het ambachtswerk en kleden van soms meer dan 40 jaar oud. Dat op zichzelf is al een aparte sfeer waarmee je leuke kussens zou kunnen combineren. Dit is dan ook waarom ik zeg dat een mooi refashioned kussen van een oud berber kleed al een andere sfeer kan creëren.

Eyecatchers

Een oud Marokkaans dienblad aan de muur is een echte blikvanger. Los van het feit dat het even anders dan anders is. is het een kunststuk op zich. Het ambachtswerk dat met de hand gemaakt is, zorgt ervoor dat het zijn authentieke waarde behoudt. Bovendien kun je het blad op diverse manieren ophangen. Ikzelf heb dat opgehangen met een grote schroef.  Meestal zit er aan de buitenste rand van een Marokkaans dienblad een randje dat je met een schroevendraaier kunt open wippen. Hierdoor hangt het blad al een geruime tijd zonder dat het ooit is gevallen door rennende kids ;)

Je kunt het Marokkaanse boho effect versterken door een Marokkaans kleedje te plaatsen op de grond. Wat echt tof is, is een vloerkussen dat gemaakt is van een mooi Marokkaans vloerkleed. Dat komt omdat zo'n vloerkleed een bohemian ambiance weergeeft. Zelf vind ik de Marokkaanse lounge mooi als hoe hij is. Dit met een witte houten vloer zonder kleed.

We hebben natuurlijk vele mooie vloerkussens in onze collectie, maar ik moet wel bekennen dat ik uit iedere collectie wel 1 favoriet selecteer voor mijn eigen woonkamer. Mocht je een kleine woonkamer hebben, dan kan je met 1 of 2 poefen en een mooi kussen toch nog een leuk hoekje creëren.

Op de vensterbank zet ik meestal maximaal 2 of 3 woonaccessoires aangezien ik zelf niet houd van te gestylde, volgepropte vensterbanken.

In eerdere varianten van deze chillhoek, had ik doeken van organza stof gedrapeerd om een 1001 nacht sfeer duidelijker te creëren. Ik vind het heerlijk om af te wisselen met accessoires. Doeken draperen aan het plafond kan super tof zijn wanneer je voor een wat meer Marokkaans sprookjessfeer wil gaan.

Wat doe ik?

Ik style bewust 1 kant van de lounge net wat anders dan de andere kant. Hierdoor creëer ik een logisch verloop van samenstellingen. Omdat de lounge best lang is, kan ik dat ook doen. Aan de muur tegenover het dienblad heb ik gekozen voor prachtige afbeeldingen die voor mij een bron van herinneringen of inspiratie zijn.

Eerder had ik ook wel eens een mooie kleine handira opgehangen in plaats van foto's. Hierdoor kon ik de styling nog een beetje aanpassen. Er zijn zoveel mogelijkheden om toe te passen op een chillhoek, dat het echt een leuke uitdaging is om voor jezelf mee aan de haal te gaan.

Ik heb twee Marokkaanse wandlampen die zich subtiel in de ruimte bevinden. Ze zijn namelijk geschilderd in de kleur van de muur: Wit. Dit soort lampen geven een Riad atmosfeer wat ik persoonlijk heel leuk vindt.

Conclusie

Wil je de perfecte finishing touch toevoegen in jouw Marokkaanse oase? Neem dan mijn verhaal in overweging en vergeet geen geurbeleving toe te voegen. Amberblokjes zijn hier perfect voor gemaakt. Laat ze lekker smelten in een oliebrander waardoor je gelijk herinnerd wordt aan een typische geur dat je tegenkomt in Marokko. Tevens is de Marokkaanse oranjebloesem een perfecte geur en tevens ook smaakversterker in shakes en koekjes.

Oranjebloesemwater in een geur diffuser ruikt zo heerlijk, probeer het eens! Mocht je jouw Marokkaanse oase helemaal klaar voor gebruik hebben staan, vergeet dan geen verse munt te halen. Ontspannen in je eigen Marrakesh hoekje onder het genot van een heerlijk kopje (Na7Na7) muntthee is een ware toevoeging op je belevenis. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur
  31 / Mar / 2023

  16 / Mar / 2021

  De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur

 • Beni Ouarain
  01 / Aug / 2022

  16 / Mar / 2021

  Beni Ouarain

 • Vloerkleed reinigen
  01 / Aug / 2022

  16 / Mar / 2021

  Vloerkleed reinigen

 • Amberblokjes, de trend uit Marokko
  29 / Sep / 2021

  16 / Mar / 2021

  Amberblokjes, de trend uit Marokko

 • De Marokkaanse Lounge
  16 / Mar / 2021

  16 / Mar / 2021

  De Marokkaanse Lounge

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »