• Gratis verzending vanaf 50,- *
  • Worldwide Shipping
  • Snelle Bezorging

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

Melanie Nouwels - 31 / Mar / 2023

De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur

De Marokkaanse en islamitische cultuur staan bekend om hun unieke tradities en een daarvan is het gebruik van laag zitten. Al eeuwen is dit een veelvoorkomend gebruik en nog steeds in veel delen van Marokko en de islamitische wereld.

De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur
Magazine

De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur

De Marokkaanse en islamitische cultuur staan bekend om hun unieke tradities en één daarvan is het gebruik van laag zitten. Al eeuwen is dit een veelvoorkomend gebruik en nog steeds in veel delen van Marokko en de islamitische wereld.

Geschiedenis en culturele betekenis

Laag zitten in de Marokkaanse en islamitische cultuur heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Historisch gezien gebruikten nomadische Berberstammen het laag zitten om comfortabele leefruimtes op de grond te creëren. Uiteindelijk gebeurde dit door het hele land en werd een culturele norm.

In de islamitische cultuur heeft laag zitten ook een betekenis. De profeet Mohammed en zijn volgelingen zaten vaak op de grond of op lage matten tijdens gebeden en bijeenkomsten. Dit werd overgenomen als een manier om nederigheid te bevorderen, evenals om een gevoel van eenheid en gelijkheid onder iedereen te creëren, ongeacht hun sociale status.

Praktische voordelen

Laag zitten in de Marokkaanse en islamitische cultuur heeft ook praktische voordelen. Eén daarvan is dat het een goede houding bevordert en rugpijn helpt verlichten. Door met een rechte rug op de grond te zitten, worden de kernspieren geactiveerd, wat de wervelkolom versterkt en het risico op rugproblemen vermindert.

Bovendien is laag zitten een ruimtebesparende oplossing. In Marokkaanse huizen, maakt laag zitten het mogelijk dat meer mensen comfortabel in een kleinere ruimte kunnen samenkomen. Dit is met name belangrijk tijdens sociale bijeenkomsten, zoals familiediners of theeceremonies, die een essentieel onderdeel zijn van de Marokkaanse cultuur.

de traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur

Soorten laag zitten

Een van de meest populaire items die gebruikt worden voor het laag zitten is de poef, die gemakkelijk kan worden verplaatst en of gestapeld. De poef is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen en wordt heel vaak gebruikt als decoratief accent in Marokkaanse huizen.

Een ander type laag zitten is het vloerkussen, dat een groot, rechthoekig kussen is dat direct op de grond wordt geplaatst.

Of het nu gaat om een poef, een vloerkussen of een eenvoudige mat, het laag zitten is een essentieel onderdeel van de Marokkaanse en islamitische cultuur die nog jaren zal worden gekoesterd en gevierd.

Ben je ook verliefd op deze traditie? check onze poefen en vloerkussens. Wij laten deze zelf maken van authentieke vintage Marokkaanse Berber kleden, welke wij zelf zoeken en selecteren.

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur
    31 / Mar / 2023

    Melanie Nouwels - 31 / Mar / 2023

    De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur

  • Beni Ouarain
    01 / Aug / 2022

    Melanie Nouwels - 31 / Mar / 2023

    Beni Ouarain

  • Vloerkleed reinigen
    01 / Aug / 2022

    Melanie Nouwels - 31 / Mar / 2023

    Vloerkleed reinigen

  • Amberblokjes, de trend uit Marokko
    29 / Sep / 2021

    Melanie Nouwels - 31 / Mar / 2023

    Amberblokjes, de trend uit Marokko

  • De Marokkaanse Lounge
    16 / Mar / 2021

    Melanie Nouwels - 31 / Mar / 2023

    De Marokkaanse Lounge

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »