Moroccan Wedding Blanket Pillow | Handira Cushion
Moroccan Wedding Blanket Pillow | Handira Cushion Moroccan Wedding Blanket Pillow | Handira Cushion

Moroccan Wedding Blanket Pillow | Handira Cushion

$ 84,68 $ 66,61
  • HA17
  • HA17

Handira Kussen

Handira kussen, handgemaakt van een door El Ramla Hamra geselecteerde vintage handira.

Volgens de oude Marokkaanse Berber traditie werd de handira gedragen door de bruid op de dag van haar bruiloft, op weg naar het huis van haar man. Deze traditionele dekens uit het Atlas gebergte, staan ook bekend als Marokkaanse bruidsdekens.

De handira werd met liefde en veel gebeden helemaal met de hand gemaakt door vrouwelijke familieleden van de bruid. Het ongeverfde kleed werd handgesponnen en met de hand werden duizenden pailletjes vastgezet. De handira stond voor geluk, vruchtbaarheid en bescherming tegen het kwaad.

Vintage handira's zijn erg populair maar moeilijk te vinden in goede conditie. De witte handira's zijn nog schaarser en het meest exclusief.

     

Handira Kussen Styling

Het toevoegen van een ultra Boheemse chique vibe aan je interieur zal gemakkelijk zijn met deze prachtige en unieke handira kussens. Ook erg mooi in een interieur met Scandinavische stijl, voor een wereldse glamour touch. Je kunt gaan voor een heleboel sprankelende pailletten of het minimalistisch houden. We hebben handira kussens bezaaid met pailletten. Maar ook mooie meer ingetogen kussens met alleen franjes of slechts een kleine hoeveelheid pailletten. Wees niet bang om de verschillende tinten wit en naturels te combineren. Ton sur ton styling in wit en naturel is altijd goed.

D E T A I L S

☆ Formaat: 60 x 40 cm
☆ Materiaal: wol, katoen
☆ Age: 30 - 35 jaar
☆ Het kussen wordt ongevuld geleverd. Aan de onderkant zit een rits.
☆ Omdat deze kussens gemaakt zijn van vintage handira dekens, kunnen ze kleine gebruikerssporen hebben en tekenen van leeftijd. Zoals vervaging of kleine roestplekjes.  Dit geeft juist dat mooie vintage karakter.