Marokkaanse Leren Poef Minty Green
Marokkaanse Leren Poef Minty Green Marokkaanse Leren Poef Minty Green

Marokkaanse Leren Poef Minty Green

€ 129,00

Marokkaanse lederen poef

Deze prachtig gemaakte 100% lederen poef is een perfecte aanvulling voor je interieur. Het is een stijlvolle manier om een ​​extra zitplaats aan elke kamer toe te voegen.

   

Er zijn 6 ambachtslieden nodig om een ​​poef te maken

Van het begin tot het einde, zijn we bij het proces van het maken van deze prachtige geborduurde handgemaakte lederen poefs, betrokken. Het begint met het vinden van het beste leer. Onze poefs zijn gemaakt van runderleer en niet zoals bijna alle Marokkaanse poefen van geitenleer. Runderleer is dik en slijtvaster.

Het proces van looien is met alle precisie uitgevoerd. Er worden geen agressieve of schadelijke chemicaliën gebruikt. Dit wordt vaak gebruikt om het verwerkingsproces te versnellen tot bruikbaar leer. Onze poefen hebben absoluut geen vervelende geur, zoals veel Marokkaanse leren poefs wel hebben. En dat komt allemaal door de manier waarop ze met zorg worden behandeld en gemaakt. Geen goedkoop commercieel proces.

Er zijn 6 handwerkslieden nodig om een ​​poef te maken. Na het looien selecteren we het mooiste leer. De kleuren worden handgemaakt en dan wordt het leer geverfd. Er is een artisan die de mallen tekent. Daarna snijdt een andere vakman de stukken leer volgens de mallen. Wanneer de stukken gesneden zijn, worden de poefen naar vrouwen gebracht die de poef borduren. De decoratieve stiksels zijn volledig met de hand geborduurd. Wanneer alles klaar is, wordt de poef door een andere vakman in elkaar gezet.

   

Hoe de poef te vullen

De poef wordt ongevuld geleverd. Vullen is eenvoudig. In Marokko wordt dit traditioneel vaak met stro gedaan. Oude kussens, dekens, handdoeken en of oude kleding dienen ook heel goed als stevig maar flexibel vulmateriaal.

Pak je poef uit en open hem. Het leer heeft een lichte vouwlijn. Na verloop van tijd vervaagt dit door de vulling, omdat het leer soepeler en uitgerekt wordt. Vul je poef stukje bij beetje. Zorg ervoor dat de zijkanten goed gevuld zijn. Wees niet te bang om het te goed te vullen. Vul je poef volledig. Rits de poef dicht en pas de vorm een ​​beetje aan als dat nodig is met je handen door de poef wat op te kloppen.   


D E T A I L S
☆ Afmeting: circa H 33 cm x D 53 cm
☆ Materiaal: 100% runderleer
☆ Kleur: Mint groen
☆ Leer is een organisch materiaal en onze poefs zijn handgemaakt. Kleine onvolkomenheden zijn kenmerkend. Dit maakt deel uit van hun schoonheid.