Boucherouite Kleed 180 x 137 cm

Boucherouite Kleed 170 x 100 cm

Boucherouite Kleed 180 x 137 cm

bouch35

245,00 €

Nieuw product

BOUCHEROUITE RUG

Überhip kleurrijk vintage Boucherouite kleed, handgemaakt uit Marokko. De Boucherouites ( zeg boesjeriet) zijn gemaakt in de jaren 70 en begin jaren tachtig door Marokkaanse Berber vrouwen. Het was een functioneel en decoratief stuk in hun huizen. Sinds de jaren 50 verdween het nomadenbestaan ingrijpend. De productie van wol werd hierdoor veel minder. Omdat wol erg schaars werd begon men recycle materiaal te gebruiken zoals resten katoen, nylon, lurex en soms wol. De vrouwen werkten op eigen intuitie. Ieder kleed is een handtekening van de vrouw die het gemaakt heeft.

Alle kleden hebben een prachtig uniek patroon. We selecteren de kleden altijd zelf in Marokko om jou de meest mooie en goede kwaliteit kleden aan te bieden.

Dit vloerkleed heeft een klein aantal plekjes die door slijtage dun geweven zijn. Zie foto's. Je ziet het niet echt wanneer het op de vloer ligt, alleen wanneer je het oppakt tegen het licht.

 

D E T A I L S

☆ Formaat: 180 x 137 cm
☆ Leeftijd: circa 40 jaar
☆ Conditie: Omdat dit item vintage is, kunnen er wat tekenen van ouderdom en slijtage zijn, zoals kleine gerepareerde en ongerepareerde gaten, vervaging en vlekjes. Wij vinden dat deze tekenen juist dat mooie, unieke vintage karakter geven.

Dit product is uitverkocht.

Share: