• Gratis verzending vanaf 50,- *
  • Worldwide Shipping
  • Snelle Bezorging

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

01 / Aug / 2022

Vloerkleed reinigen

Vloerkleed reinigen
Magazine

Vloerkleed reinigen

In Marokko laten wij alle kleden reinigen voordat ze naar Nederland komen. Dit gebeurt geheel met de hand met water en bezem. Dit is best een intensieve klus. Op de video zie je hoe een vloerkleed van ons gereinigd wordt in Marokko.

Zijn jullie kleden gereinigd?

Eén van de meest gestelde vragen in onze winkel is: ''Zijn jullie kleden gereinigd?''

Ja! Wij zorgen ervoor dat een kleed in Marokko super goed gereinigd wordt. Wij verkopen geen kleed met een vintage geur dat echt niet meer te verwijderen valt. Uiteraard is het kleed gemaakt van wol en is vintage dus je hebt bijna altijd enigszins een geur, maar dit moet minimaal zijn.

 

 

Hoe reinig je een vloerkleed? 9 Tips die je kunt volgen!

De meeste Berber vloerkleden zijn gemaakt van wol. Wol heeft sowieso een zelfreinigende eigenschap.

Tip 1 Deppen

Wanneer er geknoeid is dep dan zoveel mogelijk van het geknoeide direct op met een vochtige doek. Deppen is belangrijk en dus niet wrijven want dan kan de wol vervilten.

Tip 2 Je vloerkleed reinigen met water en bezem

Wil je je kleed eens in de zoveel tijd opfrissen dan kan je dat doen op de ouderwetse manier. Belangrijk dat je dan weet dat er zonnige dagen aankomen. Reinig je kleed bijvoorbeeld 1 x per jaar in de zomer.

Zorg dat je het kleed op schone tegels legt of bijvoorbeeld op een heel groot zeil. Bevochtig het kleed met een tuinslang, emmer of gieter. Gebruik zoals in het filmpje getoond een waspoeder of zachte zeep. Met een bezem reinig je het kleed. Dit is best wel even een klus. Het kleed wordt door het water erg zwaar en daarom is het ook van belang dat het goed kan drogen.

Tip 3 schoonmaakproduct heel goed verwijderen

Gebruik de tuinslang om je vloerkleed meerdere keren schoon te maken en af ​​te spoelen om al het schoonmaakproduct te verwijderen. Wanneer je dit niet goed verwijdert zal het vloerkleed juist sneller vies worden omdat er plakkerige resten achterblijven.

Tip 4 Hoe om te gaan met een ongelukje

Gebeurt er een ongelukje door je huisdier of peuter dan is het zaak zo snel als mogelijk te handelen. Dep het eerst met een doek of keukenpapier zodat zoveel mogelijk van het vocht opgenomen wordt. Daarna wassen met warm water en azijn en of een zachte zeep of afwasmiddel, niet wrijven maar deppen. Herhaal dit en laat het dan gewoon opdrogen (dus niet meer deppen) Strooi er dan flink wat baking soda overheen en laat het een nacht liggen. De volgende dag zuig je het op.

Tip 5 Je kunt je vloerkleed stofzuigen.

Verlies van wol kan vaak voorkomen bij wollen tapijten, vooral als ze nieuw zijn. Dit wordt bij een goede kwaliteit kleed na een tijd wel minder maar kan wel een aantal maanden duren. Bij de oudere vintage tapijten is dat meestal veel minder. Als een vloerkleed verhaart, kan je het eventueel voorzichtig borstelen met een hondenborstel of een schone barbecue borstel om overtollige vezels te verwijderen.

Tip 6 Kleed buiten ophangen

Zo af en toe kan je je kleed uitschudden en buiten ophangen.

Tip 7 Achterkant Berber vloerkleed

De Marokkaanse goede kwaliteit kleden zijn bedoeld om decennia lang mee te gaan. Probeer te voorkomen dat stof tussen de vezels blijft zitten, zodat de vezels niet eventueel verzwakken. Af en toe de achterkant van het kleed stofzuigen is dan ook belangrijk.

Tip 8 Gaan de kleuren doorlopen?

De meeste originele vintage Marokkaanse tapijten zijn organisch geverfd en vervagen niet, maar je weet het nooit zeker. In principe kun je er vanuit gaan dat het goed gaat. Eventueel testen op een klein stukje, wanneer je twijfelt.

Tip 9 Profesionele tapijtenreiniger

Je kunt de meeste kleden naar een profesionele tapijtenreiniger brengen bijvoorbeeld 1x per jaar of om de twee jaar, hangt er van af of het kleed intensief gebruikt wordt of niet. Zorg ervoor dat de tapijtenreiniger ervaring heeft met Marokkaanse Berber kleden.

Marokkaanse tapijten, hoe vaker je het wast, hoe zachter het wordt. Zon en schoonmaken geven de Marokkaanse kleden van natuurlijke wol juist die extra schoonheid. Soms heb je gewoon de ruimte niet om je kleed buiten te reinigen en in de zon te laten drogen. Dan is het alternatief de professionele tapijtenreiniger.

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur
    31 / Mar / 2023

    01 / Aug / 2022

    De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur

  • Beni Ouarain
    01 / Aug / 2022

    01 / Aug / 2022

    Beni Ouarain

  • Vloerkleed reinigen
    01 / Aug / 2022

    01 / Aug / 2022

    Vloerkleed reinigen

  • Amberblokjes, de trend uit Marokko
    29 / Sep / 2021

    01 / Aug / 2022

    Amberblokjes, de trend uit Marokko

  • De Marokkaanse Lounge
    16 / Mar / 2021

    01 / Aug / 2022

    De Marokkaanse Lounge

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »