• Gratis verzending vanaf 50,- *
  • Worldwide Shipping
  • Snelle Bezorging

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

01 / Aug / 2022

Beni Ouarain

Beni Ouarain
Magazine

Beni Ouarain

Een tijdje geleden vroeg ik via Instagram of jullie wisten waar de naam van het Beni Ouarain kleed vandaan komt. Best veel volgers wisten dit toch niet, daarom ga ik in dit blogartikel meer vertellen over het authentieke Beni Ouarain kleed.

Over Beni Ouarain

De Beni Ouarain is een groep van 17 Berberstammen in het Atlasgebergte van Marokko. Het Beni Ouarain kleed werd oorspronkelijk gebruikt als warme deken, bed of cape, als bescherming tegen de koude winters van het Atlasgebergte. Dit verklaart ook dat de kleden heel zacht en soepel zijn. Het vormt zich naar het lichaam.

Echt niet ieder kleed dat uit Marokko komt is een authentieke Beni Ouarain, al wordt dat vaak gesuggereerd of onder die naam verkocht verkocht. Dit zie ik ook vaak op Instagram voorbijkomen.

Beni Ouarain kleden van vroeger

Wist je dat de authentieke echte oude vintage Marokkaanse Beni Ouarain kleden werden gebruikt als dekens of 'matrassen' en meestal niet als vloerkleden, zoals wij deze gebruiken?
De winters in de bergen kunnen extreem koud zijn. Deze prachtige kleden beschermden de families tegen de strenge winters. De tapijten zijn gemaakt met 100% pure ongeverfde wol. Dus deze kleden zijn nooit sneeuwwit. Dat geeft hen die warme romige ivoorkleur.
Vanwege photoshopping, filters en de machinaal gemaakte chemische behandelde kleden, is de verwachting soms dat de tapijten sneeuwwit zijn. We zijn altijd op zoek naar mooie 'romige' exemplaren.

De klassieke Beni Ouarains staan ​​bekend om hun prachtige diamantpatronen. Je kunt zeggen dat er 2 verschillende stijlen zijn. De eenvoudige patronen maar ook de rijker ontworpen Beni Ouarain vloerkleden. Een echte oude vintage Beni Ouarain kleed zal zijn schoonheid en waarde heel lang behouden.

Onze Beni Ourain-tapijten

Wij hebben een liefde voor de authentiek vintage Beni Ouarain vloerkleden. Zij hebben een ziel, een verhaal te vertellen. Dit zie je absoluut terug in de kleden. Het grootste gedeelte van onze Beni Ouarain kleden is dan ook vintage.

Onze nieuw gemaakte Beni Ouarain-tapijten worden echt gemaakt in de regio van en door de vrouwen van de Beni Ouarain stammen. Ze zijn met liefde en zorg handgemaakt volgens oude traditionele methoden. De wol die voor onze kleden wordt gebruikt, is wol van hoge kwaliteit. In de hoger gelegen gebieden leven de schapen in het Atlasgebergte. Deze schapen produceren hoogwaardige wol met een langere vezellengte. De knooptechniek is meestal ook anders.

De kwaliteit van wol kan sterk variëren afhankelijk van het schapenras, de locatie waar de schapen leven en de manier waarop de wol wordt verwerkt.  Veel vloerkleden worden nu verkocht onder de naam '' Beni Ouarain ''. Veel van deze tapijten worden niet gemaakt in de Beni Ourain-regio, maar slechts een paar kilometer buiten de regio Marrakech met wol van veel lagere en goedkoper kwaliteit en in korte tijd gemaakt. Dit is duidelijk zichtbaar in de mooiheid, volheid, zachtheid van het kleed en het feit dat de goedkopere versies vaak na een half jaar tot 2 jaar veel dunner worden. Natuurlijk,  zeker in het begin komt er wol los van een nieuw kleed maar een goed Beni Ouarain kleed moet decennialang mee gaan. (Wanneer er relatief normaal mee omgegaan wordt ;)). De prijzen zijn natuurlijk anders. En dat verklaart vaak het prijsverschil. Maar als je echte authentieke schoonheid en kwaliteit wilt, is het goed om het verschil te kennen.

Dubbel geknoopt

Vintage en nieuwe Beni Ourain vloerkleden, zijn te herkennen aan hun klassieke dubbele knoop. Dubbel geknoopt betekent 2 lussen. Een authentiek Beni Ouarain vloerkleed is inprincipe altijd dubbel geknoopt. Wat de vloerkleden extra dik en warm maakt. De afgelopen jaren werden en worden er veel 'look-a-like' kleden gefabriceerd in landen als Pakistan en China.  Oogt misschien leuk op Instagram, maar zijn absoluut niet te vergelijken met de authentiek kleden.

Laat je niet weerhouden om een prachtig authentiek Beni Ouarain kleed met haar tijdloze schoonheid te kopen omdat de goedkope warenhuizen zogenaamde look-a-likes verkopen, die veel door de massa gekocht worden. Waardoor de prachtige authentieke kleden op één hoop gegooid worden. Zo zonde, want met een echte Beni Ouarain haal je een tijdloze klassieker in huis.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur
    31 / Mar / 2023

    01 / Aug / 2022

    De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur

  • Beni Ouarain
    01 / Aug / 2022

    01 / Aug / 2022

    Beni Ouarain

  • Vloerkleed reinigen
    01 / Aug / 2022

    01 / Aug / 2022

    Vloerkleed reinigen

  • Amberblokjes, de trend uit Marokko
    29 / Sep / 2021

    01 / Aug / 2022

    Amberblokjes, de trend uit Marokko

  • De Marokkaanse Lounge
    16 / Mar / 2021

    01 / Aug / 2022

    De Marokkaanse Lounge

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »