• Gratis verzending vanaf 50,- *
  • Worldwide Shipping
  • Snelle Bezorging

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

MEGA SALE 40 - 50% KORTING OP ALLES!

29 / Sep / 2021

Amberblokjes, de trend uit Marokko

Waar komen ineens die amberblokjes vandaan? En wat zijn de verschillen? Amberblokjes zijn niet nieuw en worden al zeer lang in Marokko en vele anderen Oosterse landen gebruikt. Vaak wordt er gezegd dat amberblokjes uit Marokko komen maar dat klopt eigenlijk niet. Van origine worden de echte goede amberblokjes meestal gemaakt in onder andere Pakistan.

Amberblokjes zijn geurblokjes zonder alcohol, dus het zijn geen zeepjes. Van oorsprong wordt het amberblokje gebruikt als een parfumblokje. Doordat de amber geurblokjes geen alcohol bevatten worden ze vaak in islamitische landen gebruikt als parfum voor op je huid.

Amberblokjes, de trend uit Marokko
Magazine

Amberblokjes

Waar komen ineens die amberblokjes vandaan? Wat zijn de verschillen? Amberblokjes zijn niet nieuw en worden al zeer lang in Marokko en vele anderen Oosterse landen gebruikt. Vaak wordt er gezegd dat amberblokjes uit Marokko komen maar dat klopt eigenlijk niet. Van origine worden de echte goede amberblokjes meestal gemaakt in onder andere Pakistan. De meeste amber geurblokjes in Marokko zijn geïmporteerd.

Wat zijn amberblokjes?

Amberblokjes zijn geurblokjes zonder alcohol, dus het zijn geen zeepjes. Van oorsprong wordt het amberblokje gebruikt als een parfumblokje. Doordat de amber geurblokjes geen alcohol bevatten worden ze vaak in islamitische landen gebruikt als parfum voor op je huid. Je wrijft het amber blokje op bijvoorbeeld je pols of in je nek en de kruidige amber geur parfumeert je huid heerlijk.

Niet alle soorten amberblokjes geuren precies hetzelfde of gaan even lang mee.  Wij verkopen al jaren de meeste heerlijke amberblokjes. Onze geurblokjes hebben een warme, exotische, poederachtige, zoete sensuele geur.  De blokjes zijn van een zeer hoge kwaliteit. Volgens vele van onze klanten verkopen wij echt de beste amberblokjes.

amber geurblokjes

Wat is amber?

Echte amber, ambergrijs genoemd, heeft een zeer hoge prijs. Het ambergrijs, een wasachtige substantie komt uit de darmen van een potvis. Klinkt niet smakelijk maar het is 1 van de meest geliefde grondstoffen in de parfumindustrie. Het woord amber is afgeleid van het Arabische 'anbar'. Omdat de prijs zeer hoog is en het zeer zeldzaam vindbaar is, is men vervangers gaan zoeken om toch de heerlijke ambergeur te kunnen evenaren. Door de combinatie van etherische olie, muskus amber, vanaline en rozenpoeder ontstaat er fantastische geur die voor zowel mannen als vrouwen geschikt is.

Verschil  Ambergrijs en barnsteen

Ambergrijs moet niet verward worden met barnsteen dat amber wordt genoemd, een fossiele hars afkomstig van naaldbomen. Ambergrijs heeft niets te maken met de barnsteen. Barnsteen heet in het Engels 'amber' en wordt daardoor ook al sinds lange tijd in Nederland soms amber genoemd. Barnsteen wordt veel in sieraden gebruikt en heeft niet of nauwelijks geur.

Amberblokjes als cadeau

Een amberblokje is super leuk om als cadeautje te geven. Je krijgt het parfumblokje in een mooi organza zakje.

amberblokje

Hoe gebruik je een amberblokje?

  • Wrijf het op je pols, de parfum zal je huid lichtjes parfumeren.
  • Leg het amberblokje op een schaaltje of verkruimel een kleine hoeveelheid om je kamer maanden heerlijk te laten ruiken.
  • Hang het amberblokje in je kledingkast of je auto voor een heerlijke geur.
  • Als de geur vermindert, kun je er een beetje afschrapen zodat de geur weer vrij komt. Zo kan het blokje wel jaren mee gaan.
  • Je kan ook wat van het schaafsel in je stofzuigerzak doen.
  • Laat het amberblokje smelten in een oliebrander voor een heerlijke zoete en kruidige geur. (De sterkte van de geur vermindert dan wel iets sneller, maar gaat alsnog maanden mee)

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur
    31 / Mar / 2023

    29 / Sep / 2021

    De traditie van het laag zitten in de Marokkaanse cultuur

  • Beni Ouarain
    01 / Aug / 2022

    29 / Sep / 2021

    Beni Ouarain

  • Vloerkleed reinigen
    01 / Aug / 2022

    29 / Sep / 2021

    Vloerkleed reinigen

  • Amberblokjes, de trend uit Marokko
    29 / Sep / 2021

    29 / Sep / 2021

    Amberblokjes, de trend uit Marokko

  • De Marokkaanse Lounge
    16 / Mar / 2021

    29 / Sep / 2021

    De Marokkaanse Lounge

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »