Beni Ouarain Kleed 1 280 x 155 cm

Beni Ouarain Kleed 1 280 x 155 cm

Beni Ouarain Kleed 1 280 x 155 cm

1 050,00 €

Nieuw product

Beni Ouarain Vloerkleed


De wollige Beni Ouarain tapijten hebben karakter en ziel. Dit maakt deze Marokkaanse tapijten zo speciaal en mooi. Ze zijn een herkenning van het dagelijks leven. De Beni Ouarain-vloerkleden zijn erg populair en zijn te vinden in de internationale glossy magazines. De tapijten zijn mooi en warm. Handgemaakt en uniek, dus slechts één exemplaar beschikbaar.

De Beni Ouarain zijn een groep van 17 Berberstammen in het Atlasgebergte van Marokko. Het Beni Ouarain tapijt werd oorspronkelijk gebruikt als een warme deken of cape en beschermde tegen de koude winters van het Atlasgebergte. De Marokkaanse kleden worden gekenmerkt door een eenvoudig abstract geometrisch motief, handgeknoopt van zuiver wol.

De wol is crèmekleurig. Het kan wat verschillen in toon hebben, afhankelijk van de wolkleur van de schapen. Sneeuwwitte vintage tapijten van Beni Ouarain bestaan ​​niet.

   

Een authentiek Beni Ourain Kleed?... De verschillen.

Vintage en nieuwe Beni Ourain tapijten worden herkend aan hun klassieke dubbele knoop. Een authentiek Beni Ourain vloerkleed is altijd dubbel geknoopt. Dat maakt de tapijten extra dik en warm.

Niet elk 'Beni Ourain tapijt' uit Marokko is authentiek. Onze nieuw gemaakte Beni Ourain kleden zijn echt gemaakt in de Beni Ourain regio. Ze zijn handgemaakt volgens oude, traditionele methoden met liefde en zorgzaamheid. De wol die voor onze kleden wordt gebruikt, is wol van hoge kwaliteit. De schapen leven in het Atlasgebergte in hogere gebieden. Deze schapen produceren hoogwaardige wol met een langere vezellengte.

De kwaliteit van de wol kan erg variëren, afhankelijk van het ras van schapen, de locatie waar de schapen leven en de manier waarop de wol wordt verwerkt. Veel tapijten worden nu verkocht onder de naam '' Beni Ouarain ''. Zelfs machinaal vervaardigde tapijten. Maar ook de Marokkaanse. Veel van deze tapijten zijn niet gemaakt in de regio Beni Ourain maar slechts een paar kilometer buiten de regio Marrakech met lagere en goedkopere kwaliteits wol en gemaakt in een korte tijd. Natuurlijk zijn de prijzen daarom anders. Als je ware authentieke schoonheid en kwaliteit wilt, is het goed om het verschil te kennen. Je kunt heel lang genieten van onze Beni Ourain kleden.

   

Styling met een Beni Ouarain kleed


De schoonheid van de tapijten is dat ze tijdloos zijn en in elk interieur passen. Of soms zeggen we dat het al bestaande interieur zich aanpast aan het tapijt. Op dit moment zijn de Marokkaanse Beni Ouarain kleden erg populair. Veel ontwerpers en stylisten gebruiken ze voor hun projecten. Er is geen interieurmagazine dat je kunt lezen zonder een Marokkaans tapijt erin te zien. Als je een uniek vloerkleed wilt en geen massaproduct wilt, denken we dat een handgemaakt tapijt uit Marokko absoluut een uitstekende keuze is.

De Beni Ouarain kleden zien er geweldig uit in elke boho-chique omgeving, maar ook in een eigentijdse Scandinavische inrichting. Het toevoegen van een Marokkaans tapijt aan je interieur geeft je ruimte een uniek tintje en een subtiel Marokkaans accent. Natuurlijk zijn deze vloerkleden niet alleen geschikt voor je woonkamer. Ze zien er ook fantastisch en elegant uit in je slaapkamer en speels in de kinderkamer.

 

 

D E T A I L S

☆ Formaat: 280 x 155 cm
☆ Materiaal: 100% puur wol
De kleden zijn handgemaakt en kunnen kleinen oneffenheden hebben.
☆ Het verzenden van vloerkleden is gratis, wereldwijd.
Share: