Kelim Boucherouite Kleed 263 x 137 cm

Kelim Boucherouite Kleed 263 x 137 cm

Kelim Boucherouite Kleed 263 x 137 cm

BR25

595,00 €

Nieuw product

KELIM HANBAL BOUCHEROUITE RUG

Kleurrijk flatweave kilim boucherouite kleed. Vintage, uit de vroege jaren 80, maar toch modern. Gemaakt volgens Boucherouite-technieken. Meestal gebruikten ze katoen en linnen. Dit soort Marokkaanse tapijten zijn lichter dan de traditionele Boucherouite kleden. 'Hanbal' verwijst naar de weeftechniek.

De Boucherouites ( zeg boesjeriet) zijn gemaakt in de jaren 70 en begin jaren tachtig door Marokkaanse Berber vrouwen. Het was een functioneel en decoratief stuk in hun huizen. Sinds de jaren 50 verdween het nomadenbestaan ingrijpend. De productie van wol werd hierdoor veel minder. Omdat wol erg schaars werd begon men recycle materiaal te gebruiken zoals resten katoen, nylon, lurex en soms wol. De vrouwen werkten op eigen intuitie. Ieder kleed is een handtekening van de vrouw die het gemaakt heeft.

Alle kleden hebben een prachtig uniek patroon. We selecteren de kleden altijd zelf in Marokko om jou de meest mooie en goede kwaliteit kleden aan te bieden.

   

D E T A I L S

☆ Formaat: 263 x 137 cm
☆ Leeftijd: 35-40 jaar
☆ Conditie: Omdat dit item vintage is, kunnen er wat tekenen van ouderdom en slijtage zijn, zoals kleine gerepareerde en ongerepareerde gaten, vervaging en vlekjes. Wij vinden dat deze tekenen juist dat mooie, unieke vintage karakter geven.

Share: